Kahramanmaraş Nurhak’ta 4,1 Büyüklüğünde Korkutan Deprem

Gündem 16.04.2025 - 11:06, Güncelleme: 16.04.2025 - 11:07 1531 kez okundu.
 

Kahramanmaraş Nurhak’ta 4,1 Büyüklüğünde Korkutan Deprem

Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki deprem kısa süreli paniğe neden oldu.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 16 Nisan 2025 sabahı saat 05.04’te Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde 4,1 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Depremin yerin 6,98 kilometre derinliğinde gerçekleştiği açıklandı. Sarsıntı çevre ilçe ve köylerde de hissedilirken, vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı. İlk belirlemelere göre can ya da mal kaybına ilişkin herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi. Ancak depremi hisseden vatandaşların birçoğu sabah saatlerinde evlerinden dışarı çıkarak güvenli alanlara yöneldi. AFAD ve ilgili kurumlar olası artçı sarsıntılara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Yerel yönetimler, yaşanan depremin ardından sahada herhangi bir hasar tespiti yapılıp yapılmadığını kontrol etmek için çalışma başlattı.   Bölgedeki vatandaşlar, özellikle 6 Şubat 2023’te yaşanan büyük depremin ardından her sarsıntıya karşı daha duyarlı hale gelirken, bu tür küçük çaplı depremler bile tedirginliğe neden olabiliyor. Deprem uzmanları ise bölgede sismik hareketliliğin sürdüğünü belirterek, vatandaşların olası depremlere karşı hazırlıklı olması gerektiğini vurguluyor.
Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki deprem kısa süreli paniğe neden oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 16 Nisan 2025 sabahı saat 05.04’te Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde 4,1 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Depremin yerin 6,98 kilometre derinliğinde gerçekleştiği açıklandı.

Sarsıntı çevre ilçe ve köylerde de hissedilirken, vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı. İlk belirlemelere göre can ya da mal kaybına ilişkin herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi. Ancak depremi hisseden vatandaşların birçoğu sabah saatlerinde evlerinden dışarı çıkarak güvenli alanlara yöneldi.

AFAD ve ilgili kurumlar olası artçı sarsıntılara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Yerel yönetimler, yaşanan depremin ardından sahada herhangi bir hasar tespiti yapılıp yapılmadığını kontrol etmek için çalışma başlattı.

 

Bölgedeki vatandaşlar, özellikle 6 Şubat 2023’te yaşanan büyük depremin ardından her sarsıntıya karşı daha duyarlı hale gelirken, bu tür küçük çaplı depremler bile tedirginliğe neden olabiliyor.

Deprem uzmanları ise bölgede sismik hareketliliğin sürdüğünü belirterek, vatandaşların olası depremlere karşı hazırlıklı olması gerektiğini vurguluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve meydantv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.