İmamoğlu Silivri'de yargılanıyor: “Seçim kazandığım için buradayım”
İmamoğlu Silivri'de yargılanıyor: “Seçim kazandığım için buradayım”
İmamoğlu, Akın Gürlek davasında hakim karşısına çıktı: “İstanbul’da üç kez seçim kazandım, bunun için yargılanıyorum.”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'e yönelik sözleri nedeniyle açılan davada bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşma, Silivri'deki Marmara Cezaevi yerleşkesinde 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.
Duruşmada hazır bulunan İmamoğlu, savunmasında şu ifadeleri kullandı:
“İstanbul’da üç kez seçim kazandığım için buradayım. ‘İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır’ iradesine karşı kazandım, bunun için yargılanıyorum.”
TRT'ye de tepki gösteren İmamoğlu, “Vatandaşın vergisiyle beni yalan ve iftirayla itibarsızlaştıran TRT, bu duruşmayı yayınlasın” dedi.
Mahkeme, davayı 16 Haziran’a erteledi.
İmamoğlu hakkında “tehdit” ve “terörle mücadelede görev alan kişileri hedef göstermek” suçlamalarıyla 7 yıl 4 aya kadar hapis ve siyasi yasak isteniyor.
Öte yandan İmamoğlu, 11 Nisan’da Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla başka bir davada da hakim karşısına çıkacak.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.